0
(0)

esxi چیست ؟

esxi چیست؟ این اولین سوالی است که در دنیای مجازی سازی باید از خود بپرسیم. این تکنولوژی باعث کاهش هزینه های سازمان‌ها و شرکت‌ها و مدیریت ساده تر می‌شود. با استفاده از این سیستم می‌توانید از حداکثر توان سخت افزاری سرورهای خود استفاده کنید. اگر نمی‌دانید که این سیستم عامل چیست و چگونه کار می‌کند، نگران نباشید ما در این مطلب سعی کردیم به این موضوع بپردازیم که در مجازی سازی، esxi چیست و چه کاربردی دارد.

مجازی سازی چیست؟

در تکنولوژی مجازی سازی سرور می‌توان چندین سیستم عامل را بر روی یک سخت افزار واحد پیاده سازی کرد و به طور همزمان از همه آن ها استفاده کرد.

حالتی را در نظر بگیرید که در سازمانی نیاز به نرم افزار حسابداری، نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری و یک سیستم برای مدیریت کاربران در شبکه دارید. در این صورت شما باید برای هر سرویسی که نیاز دارید یک سیستم سخت افزاری جدا تهیه کنید.

این کار هزینه بالایی دارد و عملا نمی‌توان از تمام توان سخت افزاری آن سیستم ها استفاده کرد. پس راهکار چیست؟

راهکار مناسب استفاده از این تکنولوژی است و یکی از انواع سیستم عامل هایی که بر روی کامپیوتر و یا سرور ما نصب می‌شود تا عمل مجازی کردن سرور را برای ما انجام دهد esxi است.

با استفاده از مجازی سازی هر کدام از سرویس‌هایی که در بالا بیان شد به صورت یک ماشین مجازی و در یک پنل واحد در اختیار شما قرار می‌گیرد.

vmware esxi چیست؟

این محصول یک نوع هایپروایز نوع اول است که به عنوان سیستم عامل بر روی سخت افزار کامپیوتر یا سرور شما قرار گرفته و کنترل و تخصیص منابع را بر عهده دارد.

این سیستم عامل یک پنل تحت وب (در نسخه های پایین تر از esxi 6.5 به صورت نرم افزاری ) در اختیار شما قرار می‌دهد که با استفاده از آی پی که در هنگام نصب به آن اختصاص می‌دهید قابل دستیابی است. در آن پنل شما قادر به نصب و مدیریت ماشین‌های مجازی هستید.

این محصول، هایپروایزر مجازی ساز سرور شرکت VMware است.

برای آشنایی با پکیج کامل مجازی ساز سرور شرکت vMware مقاله vMware Vsphere چیست را مطالعه نمایید.

esxi customizer چیست؟

برخی از شرکت های تولید کننده سرور‌ها مانند HP، DELL و … برای هماهنگی بیشتر esxi را، برای سرور های خود سفارشی سازی کرده اند تا نهایت هماهنگی سخت افزار با نرم افزار را برای کاربرانی که از سرور‌های آن‌ها استفاده می‌کنند فراهم کنند.

پس در هنگام استفاده از نسخه این تکنولوژی برای سرور خود بهتر است از نسخه بهینه شده برای برند سرور خود استفاده کنیم.

اگر نسخه بهینه شده ای وجود نداشت هم جای نگرانی نیست می‌توانیم با خیال راحت از نسخه اصلی که خود شرکت vMware ارائه کرده است استفاده کنیم.

esx چیست؟

ESX مخفف Elastic Sky X است و سال های زیادی به عنوان پلتفرم مجازی سازی سرور شرکت VMware شناخته شده بود. در ESX کرنل یا همان هسته اصلی که خدمات مجازی سازی را انجام می دهد در واقع یک چیز کاملا مجزا از سیستم عامل است و در واقع همانند یک نرم افزاری است که بر روی یک سیستم عامل نصب شده است، این سیستم عامل را Service Console می‌نامند.

تفاوت esx و esxi چیست

به صورت ساده esx (Elastic Sky X ) نام قدیمی مجازی ساز شرکت vMware بود. آخرین نسخه آن 4.1 بود و بعد از آن نسخه نام آن به esxi تغییر کرد.
تفاوت این دو تنها به نام آن‌ها ختم نمی‌شود و فرق های زیادی در ساختار با هم دارند.

در esx کرنل یا هسته اصلی مجازی سازی یک مورد مجزا از سیستم عامل بود و به مانند نرم افزاری بود که بر روی یک سیستم عامل نصب شده بود. تمامی ابزارهای مرتبط با مجازی سازی بصورت ابزارهای جانبی بر روی هسته سیستم عامل لینوکس نصب می شدند و پنل یکپارچه ای برای مدیریت آن وجود نداشت.

در واقع esx به مانند یک نرم افزاری بود که بر روی یک سیستم عامل به نام server console نصب شده بود.

اما esxi ( Elastic Sky X Integrated ) تحول بزرگی را ایجاد کرد. در این محصول vMware ، دیگر خبری از server console نیست و هسته اختصاصی به نام vMkenel ایجاد شده است که تمامی ابزار های مجازی سازی را به صورت یکپارچه در خودش دارد.

 

 

esxi offline bundle چیست

شرکت vMware به صورت دوره‌ای آپدیت هایی را با عنوان Path ارائه می‌دهد که برای رفع موارد امنیتی، رفع باگ ها و یا اضافه شدن قابلیت جدید است.

Offline bundle یک فایل ZIP مشابه ساختار همان path ها است که برای بروز رسانی نسخه esxi به کار می‌رود و مشابه همان پچ‌ها بر روی سرور نصب می‌شود. حسن آن این است می‌توان بدون خاموش کردن سرور esxi نسبت به آپدیت نسخه آن اقدام کرد. ( توجه داشته باشد در حالت عادی برای آپدیت سرور esxi با استفاده از ISO نیاز است که سرور را خاموش کنیم. )

پس در مواقعی که نیاز داریم با کمترین downtime نسخه esxi سرور را بروزرسانی کنیم باید از بسته offline bundle استفاده کنیم.

چقدر این مطلب رو دوست داشتید؟

Average rating 0 / 5. Vote count: 0